Изложба портрета Ђорђа Матића

Љетњи Магазин


  У Галерији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ у Тузли, у понедјељак, 1. јула у 19.00 часова отворена је прва самостална изложба Ђорђа Матића, члана Удружења ликовних умјетника ТК. На отварању изложбе, присутним званицама су се обратили Мирјана Лазаревић, предсједница Друштва, Мустафа Бешировић, члан УЛУТК, те аутор изложбе.
 Љубав према сликарству гаји још од основне школе, а несумњив је утицај професора ликовног васпитања Исмета Хрвановића, академског сликара. Иако је желио да упише Академију, није успио, али га је љубав према сликарству водила кроз живот. Учествовао је на много ликовних конкурса широм бивше Југославије.
 Објављивао је карикатуре у разним ондашњим часописима. У мјесечном хумористичко-сатиричном часопису „Јеж“ објавио је десетак карикатура. У ИФОР-у, у бази овдје у Тузли, је радио као портретиста, тако да су његови радови расути широм свијета. Матић је до сада излагао на заједничким изложбама, посљедња је била ревијална изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника Тузланског кантона, која је отворена априла ове године у Галерији Босанског културног центра ТК.
 Изложба је отворена до средине јула.