Светосавска академија у Тузли

 Тродневно прослављање и обиљежавање Савиндана у Тузли започело је литургијом у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, у петак, након које су дјеца награђена пакетићима за одрецитоване пјесме посвећене првом српском архиепископу и просветитељу.
 У суботу, 28. јануара у Епископском двору одржана је Светосавска академија у организацији Српске православне црквене општине Тузла и Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“.
 У културно-умјетничком програму наступило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“, које је Химном Светом Сави отворило ову академију, и ученици Школе српског језика „Јутра плавог сљеза“ из Тузле.
 Надахнуту бесједу о Светом Сави, првом архиепископу српском, оцу и творцу српске школе, духовној снази српског народа, говорио је архимандрит Гаврило, игуман манастира Озрен.
 Госте су поздравили јереј Никола Чекетић, парох тузлански, и предсједница Друштва „Просвјета“ Мирјана Лазаревић, који су говорили о значају Савиног дјела и подсјетили на неке значајне јубилеје у овој години.
 Свечаној академији присуствовала је уредница дјечјег листа „Невен“ из Новог Сада Јелена Допуђ, у склопу заједничких активности у обиљежавању 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, оснивача и уредника најстаријег листа за дјецу који излази на ћирилици, изузетно значајног у српској књижевности за дјецу.
 Архијерејски намјесник тузлански протојереј ставрофор Милош Тришић додијелио је похвале дјеци учесницима овогодишње Академије уз пригодне поклоне, честитајући им празник. „И где год је трунка пепела му пала ту је нова љубав к роду засијала.“, порука је са свечаности у част Светог Саве.