КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТЕ СТЕФАНА ЛОПАНДИЋА У ТУЗЛИ


  У Међународној галерији портрета Центра за културу Тузла, у сриједу 20. септембра 2023. године у 18.00 часова одржан је концерт младог пијанисте из Добоја Стефана Лопандића.
 Концерт је организовало Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Тузла уз подршку Града Тузла.
 Публика је уживала у извођењу дјела Ј. С. Баха, Ј. Брамса, С. Рахмањинова, Џ. Гершвина.
 Стефан Лопандић је завршио Основну музичку школу „Маркос Португал“ у Добоју. Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци, у класи проф. Јасне Ђуровић, гдје је био један од најбољих ученика. Добитник је бројних награда на домаћим и међународним пијанистичким такмичењима током свог школовања.
 Неке од најзначајнијих су прва награда на музичком такмичењу „International Youth Music Competition Atlanta“ у Сједињеним Америчким државама 2022. године, прва награда на такмичењу „Бањалучки бијенале“ у Бањалуци 2018. године, прва награда на Фестивалу словенске музике у Београду 2021. године и недавно, у Маглају, побједник Фестивалских вечери 51. „Студентског љета“. Добитник је и многобројних награда из солфеђа и камерне музике. Академију умјетности завршио је у Бањалуци у класи проф. Дејана Јанковића.
 Стефан Лопандић је похађао мајсторске радионице еминентних професора клавира и пијаниста попут Александра Сердара, Марије Немцове, Владимира Милошевића, Ненада Качара, Лидије Станковић и других.
 Био је ово још један диван концерт на којем је публика уживала у клавирском умијећу Стефана Лопандића, најбољег младог пијанисте International Youth Music Competitions 2022. у Атланти (САД), у конкуренцији музичара до 27 година.