„Радост Европе“ у Београду


  У Дечјем културном центру Београд 19. октобра је одржан програм поводом додјеле диплома и похвала побједницима два литерарна конкурса расписаних у оквиру 54. Међународног сусрета деце Европе „Радост Европе”.
 Пети по реду литерарни конкурс кратких форми „Игра је…“ био је посвећен ,,Речнику пријатељства”, који је написао Душко Радовић. Жири на челу са Слободаном Станишићем изабрао је најуспјелије радове који се налазе у двије електронске збирке награђених радова са овог конкурса.
 Чланови секције „Јутра плавог сљеза“ при СПКД „Просвјета“ у Тузли Богдан Савиновић, Катарина Савиновић и Евгенија Савиновић освојили су на V литерарном конкурсу „Радост Европе“ треће мјесто и двије похвале.
 54. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ окупио је у Београду дјецу из 20 земаља Европе која су се представила кроз пјесму и игру културе земаља из које долазе.
 „Радост Европе“ је највећа и најстарија међународна манифестација дјечјег стваралаштва, установљена давне 1969. године.
 Почетком октобра у Београд стижу дјеца из многих земаља Европе – играју, пјевају, глуме, а прије свега се друже и добро забављају. Скоро да нема европске земље чија дјеца, у ових 50 година трајања манифестације, нису била гости „Радост Европе“.
 Оснивач и покровитељ Међународног сусрета дјеце Европе је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

Резултати V литерарног конкурса "Падост Европе"