Часопис Невен о Јутрима

Дивни дани детињства остају у нама као оазе среће, безбрижности, сигурности. Најлепше странице Ћопић је испунио сећањима на несташлуке и симпатије, смех, невоље и дечије бриге. Зато је из Ћопићеве БАШТЕ одабрано име:

ЈУТРА ПЛАВОГ СЉЕЗА

Једанаест година у Тузли свићу „Јутра плавог сљеза“, школа/секција која окупља знатижељну и вредну децу око заједничког циља: неговања и очувања српског језика, писма, културе и духовног наслеђа. Кроз различите активности и радионице деца се подстичу да искажу своја интересовања и таленте, да искористе своју машту и креативност, да стварају.
Освајали су многе награде, похвале, признања, а посебно истичу да су песме неколико њихових чланова преведене на енглески и немачки језик и објављене у Белгији, у збирци песама The Aquillrelle children book two, poetry. У Италији трећа награда поетског фестивала младих из целог света припала је њиховој чланици.
Права вредност различитих активности „Просвјетине“ школе је окупљање учитеља, наставника и деце око идеје заједничког стварања, ширења пријатељства и уједињености кроз знање, уметност, стваралаштво.
Остварили су сарадњу са више дечјих часописа и основних школа, а све активности које је Школа српског језика организовала до сада су радо прихваћене што говори велики број ментора и деце, који су у њима учествовали.
Круна њиховог рада и велика част био је наступ пред патријархом српским на Свечаној академији у Народном позоришту у Тузли, у јуну ове године.
Просвјетина школа српског језика наставља свој рад ширећи круг сарадње и пријатељства са школама у региону кроз различите активности убирући плодове труда у осмесима и озареним дечјим лицима.
Секцију са много преданости и љубави од самог почетка води Мирјана Лазаревић, наставник српског језика.