Наши најмлађи награђени у Београду


  Најмлађи полазници Просвјетине школе српског језика „Јутра плавог сљеза“ у Тузли награђени су на конкурсу Дечјег културног центра Београд „Мој љубимац“. Награђени су Александар Агић, прва награда, Богдан Савиновић, друга награда, Сергије Тришић, трећа награда и Ксенија Тришић, похвала, на фото конкурсу. На литерарном конкурсу Александар Агић освојио је прво мјесто, Ксенија Тришић треће, а Катарина Савиновић треће у својој категорији.
  Дечји културни центар Београд, у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, организовао је седми по реду фото и литерарни конкурс за дјецу и младе под називом „Мој љубимац”. На конкурс је стигло око 170 фотографија и 300 пјесама и прича дјеце из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске, Аустрије, Немачке и Катара.
  Додјела награда, ревија кућних љубимаца и програм за дјецу одржан је у суботу, 10. јуна, на платоу Дечјег културног центра Београд. Најбољим младим фотографима, које је изабрао предсједник фото конкурса Александар Деспотовић, награде је уручио директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић и предсједник Управног одбора овог центра Предраг Вуковић Пеђолино. Предсједник литерарног конкурса, чувени писац за дјецу Слободан Станишић уручио је награде побједницима литерарног конкурса „Мој љубимац”.
  У програму су учествовали награђени млади пјесници, који су читали своје пјесме и приче, а у музичком сегменту програма учесници су били Пеђолино и Хор Дечјег културног центра Београд са диригентом мр Невеном Ивановић и Вокална група Дечјег културног центра Београд „Нађи своју звезду”, коју води диригент и музички педагог Снежана Деспотовић и једанаестогодишњи дјечак Марко Бјелић из ОШ „Мирослав Антић”
ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД
Победници VII фото конкурса „Мој љубимац“
Победници Vll литерарног конкурса „Мој љубимац“

ФОТО: Стеван Нешковић